milbiho remcálek

…a budu si remcat :-)

13. 7. 2015

Když vidím některé rodiče, jak učí děti chovat se na silnici (přecházení na červenou, přes zavřené závory, courání se a hraní si na parkovišti, atd.), je jen s podivem, že není více takových tragédií, kdy řidič přejede dítě, protože jej nemůže z různých důvodů vidět.

http://www.novinky.cz/…delejte.html

15. 10. 2014

Při pohledu na volební účast mě napadá jedno srovnání – aby byl někdo zvolen do výboru SVJ, musí jej zvolit alespoň 50 % majitelů bytů. Každou větší investici opět schvaluje alespoň 50 % procent majitelů. A svolat majitele na schůzi není nic jednoduchého. Přitom volby ukazují, že lidem nezáleží, co se okolo nich děje. Aby mohl někdo rozhodovat o milionech nebo miliardách, o majetku i životech obyvatel obce či státu, je jedno, že k volbám přijde jen 30 % voličů. I tak mají zvolení volné pole působnosti na x let.

3. 9. 2014

Děčínská radnice se chová jako malé dítě, kterému někdo sebral hračku. Ústecký kraj vybral na linkovou dopravu levnějšího dopravce než Dopravní podnik města Děčína, což se Děčínu jako jeho majiteli nelíbí. A aby dali najevo svůj názor, odmítají nového dopravce pustit na většinu zastávek. Dojíždějící tak budou pravděpodobně muset vystoupit buď na okraji Děčína nebo až v centru, nikoliv tam, kde potřebují. Město by naopak toho, že dopravu bude platit někdo jiný, mělo využít a přesunout dotované spoje na jiné časy / trasy, kde linkové autobusy jezdit nebudou a zvýšit tak atraktivitu MHD, jež je se svými intervaly a proklady mnohdy tristní. Zdroj: http://decinsky.denik.cz/…0140901.html

23. 5. 2014

Úředníky občas nestačí požádat slušně o poskytnutí informací. Někteří lpí na formální stránce žádosti. Ale spíš jsem panu Ing. šlápl na kuří oko, když jsem jako oslovení zvolil „vážený pane (příjmení)“, nikoliv „vážený pane inženýre“… :-D

18. 5. 2014

Plánuji rekonstrukci bytu. Všude slyším, jak stavebnictví je v útlumu a řemeslníci se „perou“ o zakázky. Asi to v Děčíně neplatí, když se mi ze sedmi oslovených ozvali tři a jen dva dodrželi slib a poslali návrh rozpočtu.

9. 12. 2013

Jsem rád, že novoroční projev mít prezident nebude. Podle očekávání by mohl být silně zavirovaný…

6. 12. 2013

Česká republika má dva policejní šéfy – jednoho, který velí těm, co umí číst, druhého pro ty se znalostí psaní.

22. 10. 2013

Váháte, zda podpořit ve volbách stranu, která v nejrůznějších průzkumech málokdy figuruje, ale její program se vám líbí? Přijde vám to jako zahozený hlas, takže raději budete volit nějakou z velké pětky, která dovedla naší zemi tam, kde jsme nyní? Potom se na průzkumy vykašlete, protože jejich schopnost předpovědět výsledek je stejná, jako když madam Honsová předpovídá počasí na měsíce dopředu – také se najde řada chytrých „taky novinářů“, kteří jí slepě důvěřují. Vzpomeňte si, jak vycházely průzkumy před volbou prezidenta a kdo se do druhého kola nakonec dostal.

http://www.ceskatelevize.cz/…-se-zemanem/

26. 9. 2013

Historické video (1981), které kromě parního vlaku obsahuje pár zajímavých záběrů z Děčína téhož roku. http://www.youtube.com/watch?…

19. 9. 2013

Čtení volebních programů „pravice“ ODS a TOP09 z let 2002–2010 (u TOP09 toho není tolik) je velmi, velmi smutné, ale poučné.

3. 9. 2013

Z Okamurova hnutí za demokracii se definitivně stal rozumným člověkem nevolitelný paskvil, když se chystá spolupracovat např. s Věcmi veřejnými nebo Paroubkovou Levicí 21. století. Horší snad mohla být pseudopravice Bobošíkové s Klausem v čele.

2. 9. 2013

Byť volání na Městskou policii je většinou spojeno s nějakým problémem, jsem potěšen jeho vyřešením. Hlídka přijela, černou skládku, kterou někdo vytvořil před garáží, nejen vyfotila a sepsala, ale také mi pomohla jí odházet. Vše bez nejmenších námitek (pomoc s odklizením vzešla z jejich strany) a relativně rychle.

17. 7. 2013

Ústavní právníci bijí na poplach, že se Zemanem nastává soumrak demokracie v ČR. Ať je v Ústavě napsáno o demokracii cokoliv, poslední roky mi připadají spíš jako vláda (ne)viditelných oligarchů s tím, že se mění loutky v parlamentu a vládě.

14. 6. 2013

Politické okénko: David Rath zakládá v Ruzyni vlastní poslanecký klub. Hosté na párty k jeho založení se sjíždějí již od včerejška. Zatýkání bude prý probíhat až do Sobotky. A jedna pozitivní o počasí: Nečas brzy skončí, následující dny budou slunečné a teplé.

5. 6. 2013

Tolik blbostí v tak krátké reportáži, to jsem ještě neslyšel: http://www.ceskatelevize.cz/…11000100605/, čas přibližně 12:00.



Registrace není v současné době veřejně dostupná.

RSS

RSS zápisků | RSS komentářů

Zajímavé weby

Členění zápisků

Veřejná doprava (451)
Já, mé druhé já a blog (385)
Zajímavosti z Česka (268)
Cestovatelské zážitky (238)
PC, software a internet (226)
Obecné a nezařazené články (173)
Kamarádi, slečny a kolegové (143)
Individuální doprava (125)
Sladké pokušení a jiné jídlo (122)
Filmy, seriály a divadlo (122)
Mobily a PDA (107)
Napsali jinde (90)
O fotkách a focení (83)
Milbi varuje a kritizuje (78)
Remcání na počasí (73)
Zajímavosti ze světa (70)
Hudební zážitky (47)
Milbi doporučuje a chválí (27)
Vtipné historky odkudkoliv (21)