milbiho remcálek

…a budu si remcat :-)

13. 8. 2015

Dopravní předpisy, pokud vůbec na Krétě nějaké mají, jsou jen na ozdobu. Nikdo jejich dodržování nekontroluje, auta mají sice omlácené plechy a plasty, ale nehody nejsou nijak vážné. Možná i proto, že se místní řídí selským rozumem víc než co jim někdo měl říci v autoškole a nejedou tupě 50 km/h po městě jen proto, že jim to zákon umožňuje. Zkušenost by se dala shrnout následovně – STOP a dvojitá plná čára jsou jen informativní, parkovat v úzké obousměrné ulici lze po obou stranách a i autobus se (byť pomalu a s manévrováním) protáhne bez použití klaksonu, značky jsou zásadně umístěny náhodně nebo ve stromech a pokud hledáte nějaký cíl a celou dobu narážíte na názvy obcí psané latinkou, tak na nejdůležitější odbočce na 100 % bude značka jen v alfabetě.

6. 3. 2015

Politici či úředníci (evropští i čeští) občas předvádějí schopnosti, jako když Ježíš proměnil vodu ve víno. Jedním šmahem z velmi podobné věci, tedy zboží, dokáží udělat službu. Už delší dobu platí, že jídlo s sebou z restaurace je „potravina“, kdežto stejné jídlo snědené v restauraci je „služba“. A to například i u McDonalds, kde se obsluha u obou případů téměř rovná. Rozdíl je ale v sazbě DPH, kterou musí poskytovatel potraviny/služby odvést. Tentokrát evropští soudci dospěli k závěru, že knižní text na papíře je opravdu kniha, tedy věc, ale stejný text v elektronické podobě je službou a tedy státy EU nesmí uplatňovat nižší DPH. (http://www.novinky.cz/…dvur-eu.html).

29. 12. 2013

Pokud mají Norové i jiné zákony tak prosté jako ty o silničním provozu, tak musejí být šťastní. Jejich pravidla silničního provozu se jim vejdou na 29 stránek, naše mají 112 stran. Ale čemu se divit, když připoutávání se za jízdy je u nás rozepsáno v sedmi bodech, přičemž první určuje povinnost a dalších šest uděluje výjimky…

18. 7. 2013

U nás politici rozdávají tzv. trafiky mezi sebou, v Maďarsku na to šli ještě lépe a úředníci rozhodují, kdo může skutečnou trafiku provozovat. Ať žije svoboda podnikání. http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

23. 5. 2013

„Evropská unie zavádí s okamžitou platností v boji s terorismem opatření, že každý, kdo si chce koupit mobilní telefon, vysílačku apod. musí nejdříve na úřadě požádat o povolení k nákupu, prokázat účel nákupu a svatosvatě slíbit, že telefon nepoužije jako odpalovací zařízení při teroristickém útoku.“ Naštěstí toto ještě není pravda, ale když už nutí žádat o povolení k nákupu čistidel bazénů, nejsme od toho jistě daleko.

19. 4. 2013

Čečna a Česko (či Československo) je pro Američany to samé, co pro Kelišovou Itálie a Irák/Írán.

17. 3. 2013

Evropská unie ukázala zdaněním vkladů na Kypru, že pokud se občané i mimo EU nechovají jako politici a nezadlužují se (no fuj, jak si mohou dovolit šetřit), budou za své zcestné myšlení potrestáni.

25. 9. 2012

Česká televize: „Registrační pokladny dokáží uchránit zákazníky před otravou.“ (volná parafráze). Bohužel je asi nenapadlo, že i toto se dá obejít a takový provozovatel sámošky v Horní Dolní jistě rád pod rukou prodá lidem, kteří tam chodí častěji cokoliv, aniž by to zavedl do pokladny a tím musel platit daň.

5. 3. 2012

Srílančan chtěl pokořit rekord v délce pohřbení zaživa. Vzhledem k tomu, že pokus nepřežil, tak mu asi v Guinessově knize zápisek udělen nebude…

28. 1. 2012

Pokud Američané opravdu chtějí bojovat proti krádežím tím, že nechají zavřít Megaupload a svět je za to ještě chválí, měli by nechat zavřít například i všechny banky. Stejně jako na Megaupload mohli lidé ukládat nelegálně nabitý obsah vedle zcela legálního (mnoho lidí používalo MU k zálohování), jsou v bankách po celém světě peníze, které jejich současní „vlastníci“ mohli získat nelegálně (nebo dokonce z trestné činnosti), ale banky proti tomu nijak zásadně nebojují.

11. 12. 2011

Co mají velbloudi a Češi společného? Obojí vymírá, tedy podle zpráv na Novinky.cz. Zatímco ale velbloudy Arabové zatím mají odkud dovážet, s Čechy to tak snadné nebude :-)

11. 8. 2011

Čínské silnice jsou čím dál tím nebezpečnější a mění se v kuchyni- včera vyšla zpráva, že osobní auto bylo zničeno několika desítkami tun instantních nudlí, dneska pro změnu skončilo jiné auto pod tunami cibule. Zítra by mohla vyjít zpráva o bambusových výhoncích a základ na jídlo už by byl…

12. 7. 2011

V Nizozemí mají asi obří auta, když každé z nich dokáže za půl roku nachytat a svou kapotou usmrtit 800 miliard kusů hmyzu. Já jsem sice auta myl již po třech měsících, ale pod 400 miliardami teček by prostě nebyla vidět ani světla, ani SPZ, a to byla stále (jak vyhláška káže) čitelná. A na to EU dává peníze :-(

29. 6. 2011

Evropa už neví, koho za EHEC obvinit. Vlastní země už asi došly, tak nejnověji obviňují z nákazy Egypt…

7. 6. 2011

Němci se rozhodli si zničit asi celou ekonomiku. Po okurkách, rajčatech a masu obvinili z epidemie klíčky, které to také nejsou… Přijdou nyní s rybami zmutovanými jadernou elektrárnou?



Registrace není v současné době veřejně dostupná.

RSS

RSS zápisků | RSS komentářů

Zajímavé weby

Členění zápisků

Veřejná doprava (451)
Já, mé druhé já a blog (385)
Zajímavosti z Česka (268)
Cestovatelské zážitky (238)
PC, software a internet (226)
Obecné a nezařazené články (173)
Kamarádi, slečny a kolegové (143)
Individuální doprava (125)
Sladké pokušení a jiné jídlo (122)
Filmy, seriály a divadlo (122)
Mobily a PDA (107)
Napsali jinde (90)
O fotkách a focení (83)
Milbi varuje a kritizuje (78)
Remcání na počasí (73)
Zajímavosti ze světa (70)
Hudební zážitky (47)
Milbi doporučuje a chválí (27)
Vtipné historky odkudkoliv (21)