milbiho remcálek

…a budu si remcat :-)

Technická podpora Datových schránek

Napsáno 15. 12. 2011

Protože jsem až skoro po půl roce od založení začal Datovou schránku používat až nyní, nacházím možná již objevené problémy, na které narazili jiní, ale naučili se s nimi žít.

Nejsem zatím moc velký pisálek, ale čtyři datovky jsem namísto doporučeného dopisu již odeslal. Stále si ale nemohu zvyknout na skutečnost, že v některých polích (čti ve všech polích, která jsem měl zatím možnost při vytváření datovky vyzkoušet) nejde mazat text klávesou Backspace, jak (a snad nejen já) jsem zvyklý.

Když jsem se se svým problémem svěřil technické podpoře datových schránek pomocí následujícího e-mailu:

Dobrý den,

rád bych se zeptal, proč není možné při vyplňování polí datové zprávy (předmět, čísla jednací atd.) používat klávesu backspace. Používám prohlížeč Google Chrome a Windows 7, nemožnost používat backspace je velice nestandardní.

Děkuji za odpověď.

Kupodivu jsem se odpovědi dočkal poměrně záhy:

Dobrý den,

nerozumím dotazu, backspace bez problému funguje, je to odzkoušeno ve všech podporovaných systémech i prohlížečích, pokud klasicky bliká kurzor v poli, vepsaný text se maže, tudíž se to chová standardně. Můžete tedy popsat přesně postup?

--

S pozdravem Anna Technická

technická podpora

(jméno z e-mailu bylo pochopitelně změněno)

Nemám představu, jak lépe vysvětlit, že tak základní věc jako Backspace nefunguje. Přemýšlel jsem o tom hodiny, ale nakonec jsem dospěl jen k následujícímu:

Dobrý den,

jak bych vám tak mohl problém s nefunkční klávesou Backspace popsat?

Nuže asi takto, snad problém bude jasnější:

1.) vezmu prohlížeč Google Chrome nebo Internet Explorer dle chuti, které mám nainstalovány v české verzi Windows 7 Home Editition, do adresního řádku napíši mojedatovaschran­ka.cz a poté, co je to možné, se do datové schránky (své) přihlásím.

2.) kliknu na Nová zpráva poté, co potvrdím počet aktuálně doručených zpráv.

3.) vyberu adresáta ať již hledáním nebo z posledně obesílaných, přidám je do seznamu Poslat a když jsem spokojený, kliknu na tlačítko Připravit zprávu

4.) vezmu myš, kliknu do pole Věc, napíšu třeba „Žádist“. Protože vím, že je tam překlep, vrátím se s pomocí kurzorové šipky vlevo mezi písmena „i“ a „s“ (pokud bych přejel, použiju adekvátně šipku vpravo), zkontroluji opakovaně podle hesla třikrát měř a jednou řež, že kurzor bliká a stisknu klávesu Backspace.

5.) očekávám, že z textu „Žádist“ zbylo jen „Žádst“. Jenže omyl – text stále zní (tedy svítí, jak chcete) „Žádist“, ale vpravo od formuláře „Nová datová zpráva“ v části „Informace k poli“ je v krásném červeném písmu vyvedeno Pokus o vložení nepovoleného znaku.

6.) no a protože písmeno „i“ opravdu chci smazat, použiji ještě jednou klávesu se šipkou vlevo a protože jsem již mezi písmeny „d“ a „i“, mohu ke smazání otravného „i“ použít klávesu Delete.

Pevně doufám, že popis problému uvedený výše je již jasný, pokud nikoliv, potom jsem ochotný o problému natočit krátký dokument, abyste mohli problém sledovat v jeho přirozeném prostředí.

Jen ještě upřesním, že za text „Žádist“, nesmazatelná backspacem nesmazatelné písmeno „i“ a pole „Věc“ si můžete dosadit libovolný jiný text / písmeno / pole.

Tomáš Milbach

Příspěvek na téma PC, software a internet.

16. 12. 14:34 (před 4487 dny) napsal Stoupa:

Aby ti tu ironii paní Technická nevrátila i s úroky :-D Jinak je to divný problém, mě napadá akorát nějaký zádrhel s 602×ml Fillerem, nebo s něčím takovým, co je pro elektronické formuláře potřeba.

Komentuj





  • Všechna pole jsou povinná.
  • Komentáře v jiném než českém a slovenském jazyce budou bez milosti smazány.
  • Se psaním nespěchej, na formuláři je nastavený časový zámek.


Registrace není v současné době veřejně dostupná.

RSS

RSS zápisků | RSS komentářů

Zajímavé weby

Členění zápisků

Veřejná doprava (451)
Já, mé druhé já a blog (385)
Zajímavosti z Česka (268)
Cestovatelské zážitky (238)
PC, software a internet (226)
Obecné a nezařazené články (173)
Kamarádi, slečny a kolegové (143)
Individuální doprava (125)
Sladké pokušení a jiné jídlo (122)
Filmy, seriály a divadlo (122)
Mobily a PDA (107)
Napsali jinde (90)
O fotkách a focení (83)
Milbi varuje a kritizuje (78)
Remcání na počasí (73)
Zajímavosti ze světa (70)
Hudební zážitky (47)
Milbi doporučuje a chválí (27)
Vtipné historky odkudkoliv (21)